Thursday, 26 April 2012

Ku Pilih Hatimu














Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Berdua Bersatu














Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu




<3 Jika berharap padamu suatu yang salah
<3 Maka aku sanggup terima hukuman kerna kesalahan itu
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Happy Burfday My 'Big Prince'


                                               Kauu yg kiri akuu yg kanan okk..Hee :))
                         Okk akuu tauu kau lg putih dr aku in realiti,tapeela,in fantasy kasii la akuu can..Hhehew :D




Allah selamatkan kamuu
Allah selamatkan kamuu
Allah selamatkan Mamim
Allah selamatkan kamuu

Happy burfday too you
Happy burfday to youu
Happy burfday,happy burfday 
Happy burfday to Mamim!


Sorry,aku tauu lagu ni dlm dua bahasa jee..HAHAHA! :D
Hhahaha!! (^_^)(^0^)
Heyy yoouu!Youu laa!Takkan orang sebelah kamuu pulee adehh dianikann..Hhahaa..Janganlaa..
Malam jumaatni tau ==''

Aku dahh la penakut..Walaaawee...hee..
Hey mamim :))
Akuu takutt nakk post name sebenar kauu..Nanti takuut kau majuk dengan aku..Bhahahha!!xD
Kauu memanglaa jarang merajukk..Tapi kalau sekali merajukk...Payah nk pujuk..Hhehew ;)
Ehh,janganlaa marahh,burfday kauu kan nii..Heee :))
Lagipun kau kann takutt kena gosip ngan aku kan :(
Apeelaa,teruk sgt meyh aku nii?loll..Hhaha..Selamat harini burday kauu..Kalauu takk..Kena la kauu..Hiihih >__<
Jangan mrah
Sbab x first akuu cakap kalau marah2 nanti cepat tua..HAHAHA! :P

Hurmm,happy burfday bro :))
Dahh tuaa punn kau ni kann..Akuu je yg muda belia (^0^)

       Hikhikhik..
Kauu ingat lagii takk masa darjah duaa dulu?Heee..kecikk je kann kau masatuu..Samee je tinggi ngan akuu..
Hhahahaa ;)
       Sekarang,makk aihh!Tinggi woo --'
Okk,aku tahuu ketinggian akuu takk byk berubah berbanding kauu..Hhaha!
         Masa darjah duaaa.kita takk kenal each other punn kann..
Aku kenal kauu unn dari jauh and kenal nama and rupa jee..Even mastu aku benci gilerr kot kat kauu sebab    
          kau laa aku kena ejek dengan hanani bff kauu tuu..Heheheww..Tapii mastu jee :))
Hee,sekarang kau BFF akuu..Hoho..No one can change that :))

Then,ditakdirkan TUHAN,,kte satu kelas dari darjah tiga ke empat?Lupaa dahh..Hhahha!Aku rasa dari darjah empat..Tapii mybe dari darjah tiga kott..Heee,,tapi d sebabkan masatu aku still anti dengan kan --'
so aku ckpla dr darjah empat..Hee :))

Masa darjah dua and tiga tuu aku tgk kau dr jauhh..Sebab ramai ckp kauu ni hemsem gilerr..Ramaii peminatt,,Baikk,funny,segala macam laa kann..HOHO =='
Thenn,aku pun decided tokk usha kau dr jauhh..Bhahaha!Nak tgkla kann,hemsem sgt kehh dia ni?cute ke?pe yg buatt org suke dkt kauu..Tapii,aku start usha kw dr dekat dr darjah 4 sampai drjah 6..Wkakka! :pp



Then,bila tgk2 ooo..memang hemsem budakni..Hoho ;))
Amboiiii..Kembang lakk diaa ann :)
Then,mmg ramai nk matii budak minat kau =..=''
Hhahaa!And,aku takk terkecuali lerr pulakk dlm senarai tuu..Hhaha!
loll,kau buat apee haa smpai aku pun bolehh terkena samee? -______-        *haha xD
Tapii aku minat je laa kann..Tu masa darjah 4 sampai drjah 6..Hahaha!Takk malunya akuu --'
Then,hari2 akuu tgk kau dr jauhh..Bila ingat blek..Macam bodoh de,mcm funny unn dee


Then,darjah 6 awal tahun aku start suka kauu..Bhahhahaah!WTH!--'
HOHO,tapii takk lamee laa..Sebab lepastu aku suka x first akuu..Ngehehehe :p
Then,terus couple ngan dia..Hhihihi >___<


Bilaa aku kenang2 balikk kenangan masa darjah 6..Memang funny sangat :))
                  Akuu ingat lagii..Akuu kemaeenn geram bila cikgu ubah kedudukan kelass..Tapii,aku terus jadi happy gila bila dpt tahuu kau duduk sebelah akuu..Bhaahah!! :DD
        Tapii akuu sedihh sbb kauu langsung takk nak ckp dgn aku :(
Bila cikgu adee,kau xkn layan lgsung akuu..Then,kau akn mrh kalau aku try nk borak dgn kau sebab kauu katee nk concentrate dkt pembelajarann..Grr!Auta lebihh..Hhahaha :p
Jgn marahh..hehew
Then,aku ingat bilaa cikgu kuar,bolehhlaa aku borak dgn kauu..Bolehh la eratkan lg hubungan ktee...Bhahahaah!!!    *ayat xboleh blah =='

Tapii cikgu melangkah je setapak dr kelas..Terus kau angkat punggung and berdesut pergi tempat kengkawan kauu ann..OMG!!Seriuss,,aku geram gila time tuu..Hee :))
Then,kau lbh sanggup menapak dekat kengkawan kau tok tnye if kau xphm something dr tanya aku yg sah2 dok sebelah kauu..Wth! --'
Then,hari2 kte mcmtu je laa kann..Hhaha..Sampai laa saat cikgu tukar lagi kedudukan kelas..Hurm :(


Thenn,aku teringat jugakk ade satu hariitu..Masa tu tengah sukan pjk..Cikgu kasi seperate gurl and boy then cikgu buatt permainan..Ingat takk permainan apee tuu..Yangg guna galah panjang ..Sorang2 kena rendahkan badan lalu bwh galah tuu..Akuu lupe name dia,..Hurm +.+

Thenn,sorang2 kena lalu situ and last2..Kita berdua je tinggall..Aku ingat lagi semua bersorak and semua ckp tinggal kte berdua 'sorang lelaki and sorang gurl' je..Hhaha :D
Yang lelaki sorak suruh kau menang and gurl sorak akuu..And for sure laa kan peminant kauu still akan support kau bukan aku +.+

Thenn,masatu pergh!Akuu tengokk kau ann..Berlagak je..Hhaha! xD
Kauu katee confirm kau akan menang
"Alahh anak monil ni,,senang je la aku nak kalahkan..Dahhla kecik,ketot pule tu "
Lebihh kuranglaa ayat kau ni..Hahaha,skit pulee hati kite nii --'
Hahaha,tp last2 aku mls nk buat bebtul and mybe sbab akuu takknak egomu tercalar maka aku kalahkan diriku sendiri..Bhahahah!   *ayat cover malu sebab kalah :p
Tapii actually betul laa pe yg aku ckptuu..Hehhew :D


Tuu antara yg aku ingatlaa..Byk lagi actually aku ingt,tp mlas nk tulis..:DD
Kita jumpa hampir tiap hari kutt,,Sekolah kebangsaan,sekolah agama,tempat ngaji..Semua samee..Haha
Cumaa kureng rapat je..Hee :)


Then,masuk form 1 kite berpisahh..
Sehingga laa sampai form 3 pertengahan  tahun kte jumpa balikk..
Kte terserempak kann :))
Masatu seriously akuu takk sangka akan jumpa kauu u know :))
Hahaha..Lagipunn kau byk giler perubahan..Ofc lerr kann first thing iss kau punya ketinggiann..Hhahaa!Sampaii akuu xcam kauu kott.. :p


                               Masatuu aku ingat lg..Akuu nak pergi kedai and kau nk pergi uma cik ngaji
Then,dari jauhh aku tgk kauu dok pandang2 akuu and tersengeh2 and senyum2..
         Masatu aku pk "dahh kenaapaa mamat ni tgk aq cenggitu"
Pelikk nohh..Nakk kate tgk org belakang aku,belakang akuu xde org..Tiang elektrik je ade --'
           Xkann kauu tgk tiang elekrik cenggitu sekali kot..Cantik nohhke..Hhaha!
       Thenn,bile da dekat baru aku perasan itu kau!Bhahhahaa!And aku ingt lg ayat pertama kau tanya aku..
'Kenapa kau masih pendek lagi?'
       wth!!!!!Kuajakk nohh..Perghhh..Sampai aty kau..Hhaha.. :)
      Then,kite bual kejap..Pastu berpisah,balik tuu baruu aku try text kau gune no yg kwn aku bg  3 TAHUN LEPAS ..Hahhaha,padahal dr dulu aku text kau xpernah lyn but seddently kau bls text aku masatu..Heheeeww (^_^)
Mungkin TUHAN dahh takdirkan kann.. :D

After that,kte terus contact sampai sekarang..Tapii mase from 3 tuu kauu memang jarang layan akuu 
-_________-     *Sombongnye!HAHA XD


tHENN,Kesiann kauu kenal org yg giler mcm akuu..Dahh xpepsall sllu kne mrh ngan akuu..Haisyhh!
Yelaaaa,sapee suwo xnk lyn aku ygg kebetulan tgh kesepian   *bhahaha,ayaaatt dia ann xD
Kann da kena marah :DD

Then,masuk form 4 baruu kau start layan aku :)))
Heee,and masatuu kte da mule rapat and jd best friend kann :))
Actually,aku da anggap kau kwn bek aku start dr form 3 tu lg..Heee :D


Annnnndddd sampai sekarang kte still berkawan kan..Alhamdulillah (^_^)(^0^)


Aku bersyukur sgt dipertemukan TUHAN dengan sahabat seperti kau..
Kauu baekk sgt..Kira lelaki terbaik la kan pernah aku jumpa sepanjang hidup aku ni
Banyak sgt dugaan yg dtg sepanjang persahabatan kita ni kan :(
Andd semuanyya dtg dr akuu :'((
Akuu yg bykk buatt hal segala tp kauu selalu sbr and da byk kali kau hlg sbr dgn aku kan..
Akuu mintak maaf ;'(


Dulu kerna kesilapanku sendiri aku hampir kehilangan kau dan aku masih tak dpt maafkan diri aku sendiri kerna itu..Dann aku xkan maafkan diri aku selamanya andai aku buat kesalahan itu lagi..Akuu harap sgt our relationship akan tetap kekal sampai kehujung nyawa walau apepunn yg terjadii..



Akuu harap kau dpt maafkan kesalahan lepas akuu..Akuu harap kita akan terus bersama dan xkan berpisahh  *da mcm ayaat kekasih pule bunyinye..Hohoo :))



Andd whatever willl happen   *ayat bi akuu mmg cam taikk --'

Akuu tetap akan sayang kau..Kau kawan baik aku and takde sape bolehh ubah ituu..Okknoted! :))
Akuu harap aku takkan tinggalkan kau kerna rela ataupun terpaksa melainkan kerna nyawaku diambilnya dan aku harap kau juga begitu (^_^)

Apaa sahaja yg berlaku antara kita biarlah kita berdua je yg tahuu..Takk perlu aku rungkai lebihh..Cukup sekadar aku keluarkan sedikit buat lukisan hati aku harini..And no one can take ur place in my heart 
*aww aww,terjiwang pulee akuuni tetibe..Hahha! (^0^)
Hahahha..Kauu tauu la akuu kann :))

Yang penting,aku bersyukur sangat dpt kawan baik yg sangat kenal dgn aku,paham luar dan dalam aku ,even aku rasa kau lebih kenal aku dr aku kenal diri aku sendiri -_____-
And aku harap aku akan lebih kenal siapa diri kau,hati kauu pada masa akan datang


And aku harap kau akan beri aku kesempatan itu  ;)
Okk,aku rasa thats all untuk kau..Akuu harap kauu xkan ambil hati dgn segala ape yg aku ckp d atasni..Semuanya hanya gurauan :)
And aku harap kau xkan suruh akuu padam entry ni +.+


Anddddd,sorry hadiah akuu agak macam kebudak2dakkan unn ade,keperempuanan punn ade,, -____-
Honestly akuu tatauu mauu bg kau apee dokk..Hahahah xD
Okk,take care always (^_^)(^0^)


Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Thursday, 19 April 2012

Kasih Ibu sampai ke Syurga :')


                                           Akak sayang mak kerana ALLAH :')

Assalammualaikum semua (^_^)
Apa khabar?Sehatt takk?Yang takk sehat cepat2 makan ubat okeyh..Heee :))
    Harini lukisan hati saya seperti d atas tu berdasarkan dr apa yg sy lihat sendiri :')
Mungkin nampak macam menunjuk2 or,berlagak  or ll.
   Tapi apa yg saya tulis harini berdasarkan apa yg saya nampak,saya dengar,saya tengok dan saya rasakan sendiri..
                        *^^ (( Kasih ibu sampai ke syurga..))^^*

Apa yg korang paham mengenai ayat d atas ni?Kasih ibu berpanjangan?Kasih ibu amat bermakna?
      Bagaimana pula dengan kasih ayah?Adakah tidak bermakna sama sekali?
                  Ataupun sebenarnya kasih ayah cuma kecil berbanding kasih ibu?
       Ataupun sebenarnya kasih ayah juga bermakna tapi tetap tidak boleh melawan kasih ibu terhadap anak?
Bagaimana pula kasih seorang anak terhadap ibu dan ayahnya?
  Adakah setanding dengan kasih ibu dan ayah terhadapnya?
Pernah dengar tak?
                     
                                 *^^(Seorang IBU mampu menjaga 10anaknya pada satu masa))^^*
                                 *^^((Tapi 10ANAK belum tentu mampu menjaga  ibu mereka))^^*

Hebatkan kasih ibu?Tapi bila fikir balik,pernah ke kita dengar pepatah
                     
                 *^^(Seorang AYAH mampu menjaga 10orang anaknya pada satu masa))^^*

       ????Tak pernah kann?Malah saya rasa tak ada punn..Tapi itu tak bermakna
Yang kasih ayah dan pengorbanannya tidak BERMAKNA SAMA SEKALI!Kann :)
                  Lagipun,kalau takde ayah,mana mungkin kita LAHIR d DUNIA nii kan ;)
Takkan mak kita lahirkan kita tanpa ayah pula kann :)
       Tapi,d sebabkan tajuk entry kali ni ialah kasih seorang ibu
 maka saya nak cerita pasal kasih ibuje..Heee,kasih ayah next entry okeyh :))
   okk,pernah tengok takk cerita BERSAMAMU TV3 ,?Mesti pernah tengok kann?
Taakk pernah tengok?wAWW!kEJAM tuu --'
                     Takkkan tak pernah langsung kott?Adehh!Ni mesti asyik tengok citer ultramen je kan?Bhahahaha!xD
            Takkpelaa,kalau tak pernah tengok p kat website tb3 and try tengok..Cer korang tengok episod by episod banyak pasal kasih seorang ibu atau kasih seorang ayah?Mesti pasal kasih ibu kan?Kenapa?
Sebabb biasanya yg dapat liputan HANGAT ialah pasal kasih ibu..Kenapa????
      Sebab IBU adalah seorang makhluk ALLAH yang banyak berjasa dalam hidup setiap manusia dan juga binatang..Ibu lahh yang mengandungkan kita,membawa kita selama 9bulan 10hari,melahirkan kita,sanggup                                  bertarung nyawa-nya asalkan kita dapat lahir ke duniani,menyusukan,menjaga,mendidik dan sebagainya :)
              Terlampau besar peranan dan pengorbanan ibu terhadap kitakan..Masa
kecil,ibu yang tukar kan pampers kita,basuh BERAK kita,sedut HINGUS kita,buang TAIK TELINGA kita
            ibu yang lap MUNTAH kita,ibu yang lap AIR MATA kita,ibu yang basuh LUKA kita,ibu yang dodoikan kita ehh,banyaklahh..Tak tertulis rasanya semua pengorbanan ibu terhadap kita..:')
    Sanggupkan ibu buat tu semua demi anaknya,demi KASIH TERHADAP PERMATANYA
Ibu langsung takk rasa geli dengan najis kita,hingus kita,tahi kita kann..
    Cuba dalam seminit ni,korang bayangkan bila ibu korang dahh tua,dah tak boleh jalan,
dahh takk boleh nak uruskan diri sendiri,dah tak boleh nak bersihkan diri..
    Sanggupke kita nak basuh BERAK mak kita??Yangg penuh dengan kekotoran,bau yang busuk,yang e          e..!Memang geli laa nak cakap..Then,sanggupke kita nak sedut HINGUS mak kita kalau hidung mak kita    tersumbat takk boleh bernafas?Lagi2 bila HINGUS mak kita tu WARNA HIJAU..Atau kita akan pilih jalan mudah dengan bagi tisu suruh mak kita hembus sendiri even mak kita
                    TAK MAMPU lakukannya?Atau kita    
cuma akan bagi vicks jee???Apa pula terjadi    
          kalau kita tengok TAIK TELINGA mak kita dahh banyak sangat sampai TERKELUARR?
            Adakah kita akan biarkan je?Atau kita akan ambil pengorek telinga dan korek dengan penuh kasih sayang atau lagi teruk kita KUTUK KATA MAK KITA PENGOTOR????
       Apaaa pula terjadi bila mak kita MUNTAHH?Adakah kita sanggup lap lendir kotor itu?Yang berbau      busuk dan hanyirtu?Atau kita akan suruh MAID kita(kalau kaya laa) yg tolong lapkan?Atau kita sambil lap        sambil MAKI2 makk kita?
                          Pernah nampak mak kita menangis takk?Pernah?Mesti pernah kan..Lagi2 time raya..
Bagii yang nakal tu,mesti lagi banyak kali tengok mak nangiskan
               Lagi2 pasal mak dahh tak tahan tengok kenakalan kita..
                              Sometimes,mak nangis sebab sedih tengok keadaan kita.
Apa yang kita buat bila nampak mak kita nangis??Biarkan?Rasa geli nak mati?
               Rasa menyampah?Rasa nak bagi penyepak?Bagi penampar suruh dia diam?
        Rasa bingit sebab asyik2 nangis?
Kalau tu yg korang rasa,agak2 apa pula yg korang akan lakukan time tangan mak korang luka berdarah      
                        sebab terkena pisau?
Biarkan?Ambil minyak gamat cepat2 then terus sapu?
                Menangiss seperti korang yg rasa sakit terkena pisau tu?
                                Ketawakan?Mengejek tanda dia careless?
Menyampah?Apaa?Apaa reaksi dan tindakan korang?Apaa yang korang akan buatt?

Kadang-kadang tanpa kita sedar semua perkara yang kita lakukan menyakiti hati hati kecil seorang    ibu.Menyakiti hati seorang manusia yang banyak berjasa dalam hidup kita.Tanpa DIA,siapalah kita
        Walau sekaya mana VVIP ,beliau takkan mampu jadi begitu tanpa seorang IBU
    Walau sepopular mana seorang ARTIS ,mereka xkan mampu jadi sebegitu tanpa seorang IBU
        Walau seHOT mana sekalipun sesorang itu,siapa mereka tanpa si IBU

Kadang2 kita jadi alpa,jadi leka dengan duniawi,dengan cinta pada pasangan tanpa sedar kita lupakan
     seseorang yg amat BERJASA dalam hidup kita..
          Cuba fikir sejanak apa yg saya tulis d bawahni betul atau tidak kadang2 terjadi pada kita
-->bila bercouple,semuanya indah,sampai kentut punn bau wangi.BERAK dia pun kalau boleh nak tlg
              basuhkan tanda kita syg dia
*Kalau makk?Mak kentut bau busuk sikit pun kalau boleh nak kecoh sekampung tanda geli
-->Bila jalan2 dgn GF kita time cuaca sejuk,kte nampak GF kita bersin sampai terkeluar HINGUS HIJAU
           dia  sebab kesejukan,then dengan pantas kita amek sapu tangan kita ,kita lap hingus dia walaupun    dlm hati rasa geli nak mati..Tapi d sebabkan nak tunjuk yg kte ni caring,kita buat dengan penuh kesopanan      dan kesusilaan
       *Tapi bila part IBU kita bersin,pergh!Jangan kata HINGUS HIJAU!HINGUS tanpa colour pun kte geli  pastu siap ckp IBU kte pengotor lagi!Isyh3!
        -->Bila nampak couple kita terkeluar TAIK TELINGA nya,kte terus ckp comel mcm coklat..Boleh gitu?--'
               *Dengan mak?Haisyhh,takk payah cakaplah kan..Macam2 jenis taikk kita samakan dgn TAIK TELINGA mak kita
--->Kalau couple kte pening then tetiba muntah dekat baju kita,Hamboi!Terus cepat bawa ke klinik,xpun  
           terus belikan panadol and ckp takkpe,xkesa muntah tu terkena baju korang even tu baju kesayangan korang  
          !Then,korang siap hantar couple korang ke rumah lagi..Kalau boleh sampai ke bilik!!OMG!=..='
*Kalau ibu!Jangan cakaplah..Tak pandang kanan kiri,depan belakang,apatah lagi pk pasal perasaan mak
      korang,terus jee korang sembur mak korang kann ..Even baju tu bukan baju kesayangan korang and  
          sebenarnya korang da nakk buang dahh baju tu haa ..Haisyhh!
-->Kalau korang nampak je setitis air mata couple korang,terusje korang pujuk cepat..Siap belikan choki2
       segala..Belikan bunga,teddy bear,EMAS!wAHHH!Kemaeenn lagii..Punya takutt couple korang merajuk
                  Sometimes,kalau couple korang sedih,korang siap nangis sekali tanda korang caring and syg sgt dekat dia kan
*Bila dengan ibu?Burfday IBU pun lupa,camne nak bg hadiah?Bila IBU nangis,korang buat dedd je,siap
      menganjing lagi mcm bebudak nangis..Kejamnya korang!
-->Kalau couple korang nangis pun korang dahh risau apatah lagi bila dia cedera kann..Pergh!Lautan api sanggup ku renangi konon!Puiihh!
*Kalau IBU nangis punn dahh tak peduli,apatah lagi bila dia luka..Memang xla kan nak jeling ..Apatah lagi nak tengok,belek-belek,letak ubat semua.

Lepas korang baca lukisan hati dr atas sampai la ke bawahni yg panjang meleborni,korang rasa betultak pe yg saya cakap?Betullakan?Kadang2 tanpa sedar kita buat macamtu kann..Tanpa kita sedar,bukan saja  
       tangan IBU kita terluka,malah hati DIA juga turut terluka saat melihat kita yg tak ambil risau dengannya dan sibuk ber-sms..Sedangkan ketika kita sedang tidur,tiba2 GF kita kol sebab jari dia terluka akibat terkena pisau,kita sanggup bangun dari tidur kita terus bergegas pergi rumah dia tok tengok apa yg dahh berlaku..Padahal rumah dia berpuluh batu jauhnya,kita terpaksa pakai kenderaan,isi minyak semua.Sedangkan bila IBU cedera,nak bangun dari duduk pun kita takk nak even jarak kita dengan IBU cuma sepuluh tapak kaki.
Kenapa?Kenapa kita buat macamtu?Apa lebihnya couple kita tu dari IBU kita?Apa kurangnya IBU kita tu dari couple kita?Adakah couple kita tu yg mengandungkan kita?melahirkan?menyusukan?menjaga kita?Hadirnya dia cuma beberapa hari cuma,sedangkan IBU kita?Dia lahir sebelum kita malah DIA yang lahirkan kita!.Apa pengorbanan couple kita pada kita?Setakat dia ada time susah?Time kita gembira?Adakah IBU tidak lakukan perkara yg sama?Sebenarnya COUPLE kita TAK LAYAK mendapat penghargaan sebegitu rupa berbanding IBU KITA.IBU kita RATU HATI kita..Couple kita cuma putera@puteri dlm hidup kita..Tanpa couple kita masih boleh hidup..Tanpa IBU,TAKKAN MUNGKIN kita hidup..
Sedarlah,hargai IBU anda ketika DIA masih lagi HIDUP.Jika DIA sudah PERGI nanti,kita juga yg akan menyesal.
       Sebenarnya,saya tulis semuani bukan bermakna saya anak yg baik,yg tak pernah lakukan atau memikirkan seperti yg d atas sana..Malah,kadang2 saya juga merasakan perlakuan sy terhadap IBU saya tidak adil berbanding perlakuan saya terhadap bekas X saya..Malah,saya juga kadang melakukan perkara yg sama,iaitu MENYAKITI HATI IBU.. Tapi,sebagai manusia,kita mmg xkn pernah lari dr kesilapan kann..
Jadi,segeralah mintak ampun dari IBUMU :')


Sejujurnya,saya mendapat ilham tok menulis entry ni berdasarkan apa yg saya lihat d rumah saya sendiri.
D mana sy melihat ayah saya yg berumur 60TAHUN menjaga atuk perempuan saya yag hampir berusia 100 tahun.Setiap hari melihat ayah saya cebokkan atok saya ketika mandi,memandikan,pakaikan pampers buat sy terfikir..Adakah sy mampu berbuat begitu saat ayah dan ibu saya memerlukan penjagaan yg sebegitu.Walaupun ayah saya tidak kuat,ayah saya tetap dukung atok saya kehulur kehilir kerana atok saya susah nak berjalan..Itu juga buat saya terfikir.Adakah saya mampu melakukannya?Melihat kesabaran ayah saya menjaga dan melayan kerenah atok saya,membuatkan terdetik d hati saya,adakah sy mampu jadi anak sebaik ayah saya?Bukan niat ingin berbangga lalu bongkak,tapi jujur saya ckp..Saya tersentuh melihatnya..Walaupun ayah saya seorang yg agak panas baran,tapi kasih sayangnya terhadap atok saya mengatasi segala.Terserlah sikap lebutnya d sebalik sikap kasarnya.D situ membuatkan saya semakin terfikir adakah sy mampu jadi anak terbaik tok ibu dan bapa saya dan mampu menjaga mereka tika mereka tua kelak.OH TUHAN!Sungguh,aku kecewa dgn sikapku sendiri..Jadi,say menulis entry ini cuma untuk mengingatkan diri saya sendiri dan kamu semua agar berbuat baiklah pada IBU BAPA kita selagi DIA masih ada lg dengan kita.Jangan sesekali lupakan mereka..Semoga entry kali ni dapat memberikan pedoman  kepada kita semua lepasni..InsyaALLAH!(^_^)
Dan saya jugakk nak berjanji pd emak saya NORHAYATI BINTI AMIR bahawa "mak,akak janji akan
           jaga mak bila mak dahh tua nanti.InsyaAllah akak akan jadi anak yang baik.
Tak dapat jadi anak terbaek,jadi baikk banyak pun jadila..Hhheeww :D"

*Sorry sebab entry ni banyak kaitkan sikap lelaki terhadap GF and ibunya daripada sikap gurl terhadap BF adn ibunya..Susah laa nk bagi contoh..Hahaha..Ok,sampai bertemu lagi d lukisan hati akan datang..Takecare,DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Wednesday, 18 April 2012

Permulaan Perjalanan Di Alam Maya

Assalammualaikum :)
Actually ni blog kedua akuu
       Hahahahah!! xD
Mesti korang rasa weird kann?Heeee :D
Actually sejak aku da pandai design blog..Terus aku rasa seronok sampai
Nak buat byk2 blog dengan pelbagai design..Sajee jeekk :p
Apeeee?Ngengadeee? =='  
              Eeehhhh,suketi aku laa..Yang penat design aku,bloge sapee?Akuu jugakkan..
Eleeeehh..Jelezz lettuw ann..Hihihi (^_^)
    Ok takk blog kedua aku ni?Hhahaha,so cuba compare dgn my other blog..Mana lawa (^0^)
        Hahahaha..Susahh jugakk nak pilih tema and background blogni..Bukan happeee
Pemilihan aku mengarah ke warna pink semua --'
     Adehhh..Takk tauu nape aku asyik nak pilih colour tu je..Hahahaha!
Padahal fav colour aku merah..Ahaaai!
                                              Mybe sebab byk colour pink kot dari merahkott =..='
Tu laaa,awatt lebihkan pink..Kan susahhh aku nak pilih..Ahahaha
Tema blog ni mengarah ke pada colour hitam..Pergh!Memang susah,byk yang itam ,itam sangat,ade tu byk                                   colour pink!Pink jugakk!What the hell la weyh!=..='
 Then,kebanyakannya mcm bebudak sgt la pulee..Kang de yg kate aku ni gedikla!Kebudak2kan sangatla..
               WTH!Tapi aku memang kebudak-budakkan pun :p
Hahaha,natural u know!Bukan menggedik!--'
Okk,thats all for today..Kang xpepasal aku membebel panjang lebor kang korang jugak yg penat membaca :D
Hahahah,btw,credit to all bloger pimilik blog yg tolong mira kasi design ini blog..Okk,ayat cam keling --'
Hhahaha,ni blog mira yg first okk..Jangan lupa like and follow..Chow! :))
Ohh lupee..Take care and DON'T MISS ME SO MUCH!hahaha..Takk bolehh blahh ann ayat tu?!?Aku dulik ape..My tagline uu..Jangan berani nk kutuk ha :D
Daa


http://ninoarasblog.blogspot.com  ->my first blog :))
http://lovipop-alyalovipop.blogspot.com/ ->credit to pemilik blogni..Tukang bantu aku nii (^_^)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003021060048 ->ni fb dia :))
http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/cara-disable-highlight-text-dalam-blog.html  ->keseluruhan
http://www.cursors-4u.com/cute/?skip=874 ->penunjuk arah
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/backgrounds.html ->background
http://www.lyssasecret.com/2011/03/tutorial-letak-lagu-dalam-blog.html ->letak lagu
http://widgetindex.blogspot.com/2010/01/welcome-to-my-blog-anime-character.html->macam2 wadge lagi
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Hak milik persendirian atas nama Nur Amirah Mohd Monil