Saturday, 5 May 2012

OMG!Youu Make My Heart Feel DDUP DAP DUP DAP! :D


Assalammualaikum (^_^)






OMG!OMG!
Adakahh ini cuma permainan hati?
Or akuu jee yg perasan lebih?
Tapi,honestly ni pertama kali dia cakap macamtu dekat aku
And harini dia macam weird gila..
Lainn laa diaa,haha,btw,aku da berbaik dengan diaa..
And akuu daa amek keputusan tuk lupakan jee..
Mybe dia takk sengaja buatt mcm tu dekat aku :)
Lagipun aku kenal dia..
Dia bukan jenis yg suka sakitkan hati kawan
Makin jaga hati kawan lagi ade..
Hurm,
Okk,hati akuu rasa berbunga2 bila dia text cakap macamtu..
YA ALLAH!
Kalauu andainya ni cuma permainan hati or kalau andainya
Aku cuma perasan lebih,kau hentikanlah perasaan ni secepat dan sekuat boleh
Tapi andai ni petanda baik antara aku dan dia,
Jangan buang perasaan dup dap dup dap ni..
BHAHAAH! XD
ohh men,u make my dream hampir2 come true :p
NGHEHEHE
:D
hehew...Okkla,thats all..
Gud night,sweet dream,pai2,salam
And as usual
DON'T MISS ME SO MUCH!
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Wednesday, 2 May 2012

Aku masih menunggumu
Masih terdiam tanpa memberitahumu
Masih menanti tanpa kau sadari
Aku masih menunggu :')








Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Hello Mello! :D

Assalammualaikum :))








        Okk,first thing is...Saya nakk cakap,selamat datang yang baru datang  ke dunia lukisan hati saya ni..Hihi >_<
Then,actually saya ada dua blog..Ni blog kedua saya..
Yang pertama ialah ini
http://ninoarasblog.blogspot.com             (^_^)(^0^)
Kalau rajin sila datang dan menjenguk ..hoho xD
Kemudian saya jugakk nak cakap yg saya lebih aktif @active dekat blog saya yg pertama..
Sebab:
1.Saya lebih suka colour pink (which is my blog's background) -----> dekat blog pertama saya :)
 *english ta pape
2.Saya lebih rajin ke blog pertama saya
3.Blog pertama saya sebenarnya saya nakk buatt free stail,or tema free,or bolehh cerita psl anything :D
4.Sebab tujuan saya buatt blog kedua ni lebih terdorong sebab
    -sayaa gilakan design blog..maklumlah,da pandai deisign :D
            so,kalau tadee blog canee nk design right
    -blog pertama saya dahh puasa hati dengan design nya..Korang xpuas hati terserah :p
    -Saya saje2 buatt blog kedua and kalau bolehh nk buat lg banyak :p
       ,sebab bosan duduk d rumah tatau nk buatt apee,fb pung makin bosan xD
5.Sebabb..Hurmm,ehh suketi akuu laa aku nk lebih active dekat blog mane2..Takk suke,dulik hape -_____-
Soryy terkasar..Hhaha!

Hahaha,so,da tauu kann? :))

          And kalau nakk tahuu blog first tu macam yg saya cakap tadii..Frees tyle,Boleh cerita apepunn..
And blog nii lebih terdorong pd cerita my BFF err..Nak tahuu sila baca blog pertama.. :)
Kalau korang baca lukisan hati d blog pertama dan kedua saya ade yg samee,thats mean saya just copy paste cerita dr blog pertama ke blog kedua..Actually cerita tuu saya patut tulis d blog kedua,tapii saya lebihh suka tulis d blog yg pertama ..hihi :D
Thats why cerita same,tapi terikhnya berbeza :)
Tarikh sebenar ikut d blog pertama..


         Then,kalau nakk tahuu blog pertama saya lebih terdorong tuk cerita pasal DIA..HAHA :')


Okk,thats all..Thanks sebab sudi singgah,baca,like dan follow..
Bagii yg dahh baca tapi takk like,thanks jugakk..haha..Tapi kalau bolehh,like la sekali..
Jangan risau..Saya takk tahuu punn awak ade like takk --'
Okk,take care,salam and DON'T MISS ME SO MUCH! :))
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Cinta Si Sahabat :')


Assalammualaikum (^_^)











Hye!!Apa khabar u all?Hehew :))
Mesti sehat kann?Tak sehat?Pogi laa makan ubat sanee..Hihi.. xD
And jangan nk ckp tunggu aku suapkan okeyh..Memang takklah kan..Bhahahah! :p
Okk,confirm korang tgh tunggu akuu kann..Hihi..
Korang mesti nakk tahuu citer antara aku and BFF akuu tuu kan..Hurmm..


Actually,susah akuu nak describe kisah kte orang tauu :'(
Terlalu complicated sangat lahh..Hahaha!Tukar topik bleh x?Keh3 xD
Hhahaha!Nak marah?marahla =..=''
Akuu xtauu canee nk explain laa..Hurmm..Akuu ..Haisyhh!!!! doll doll samdull betul --'

Senang citer mcmni la kann..Aku bebel je..Agak2 korang phm korang diam2 sudaa..Klau taa paham,
korang search gugel kasi translate bahase BELANDA okeyhh..Bhahahaha!
Takk punn korang call this number    --------> enaam-enam-enam-tekan-tekan-terjunam
Ngehehehehe :DD
Lolll!Akuu da kasi explain,kalau x paham ituu kau punya pasai laa..Huhh!  
   *sedih actually korang xphm..haha


The story begin :))
                                       Ohh my shabat..I love you!Bhahahah!xD



Takk bolehh blah ayat akuu = ='                        *lalalala~


Actually aku kenal sama dia..Dahh lama..Tersangat lama..Kalau diikutkan,dia kawan baik lelaki akuu yg paling lama aku kenal :)
Dan dia adalah lelaki yg paling rapat dengan akuu..Paling dekat dan pahami akuu..Aku selalu kongsi anything dengan dia..And akuu rasa memang tadee rahsia aku yg menjadi rahsia bagi dia --'
*Ayat taikk ann..haha


Akuu memang cenggini..Akuu susahh nak tutup rahsia aku sendiri bila dgn dia..Kalau bolehh sume nk cerita ngan diaa...Takk tauu nape,,oit!Kau buat ape ngan aku hee?Hhaha +.+


And akuu selaluu jujur dgn dia.. :)
Punn akuu ta tauu napee..Mybe sebab akuu memang seorang yg jujur kott..Hhahha o.0"
Mybe!HAHA!

Actually dia sgt baikk tauu :))
Memang sgt baikk..




Honestly,dia adalah lelaki yg paling baik aku pernah kenal..And akuu anugerahkan dia gelaran 'lelaki terbaek' akuu pernah jumpa..Hihi (^_^)
Jangan slh sangka..Bukan bermakna family akuu or kengkawan akuu yg lainn takk baikk..Cuma sepanjang perkenalan dan persahabatan kte orang..Diaa memang baikk..Baik pd keluarga,kawan2,sekeliling..
Mybe org yg takk kenal dia,org akan anggap dia ni suke memaen and takk seriuss *memang pun xD
tapii actually dia ni kalau da jd serius,serius nk matii..Takutt aku --'



And dye sorang yg matang..Hahaha!Yang xkenal mmg akan anggap aku gila sbb dia takk serius ble brcakap..Tapii sebenarnya diaa akan jd matang bilee bg nasihat pd org and dia ni jnis kalau nk ckp akan pk 100 kalii sebelum ckp..Hahha..And memang pdn la dye kwn dgn akuu..Sebab akuu ni jenis kalau nk ckp mainn sembur jee,haha,thats why akuu selalu menyesal d kemudian hari -______________-
Haisyhh!Actually akuu ade 5 orang kawan baik lelaki :)
Dye orang d bahagikan pd 3 group..Sebab apa aku bahagikan?Sebab in each group,dorang kenal each other..Paham x? --'

Group pertama ada dia ni..My bff yg aku nk citer ni..Dia yg plg rapat laa ann..
Group kedua ade Farhan a.k.a aan dan juga Aniq Nasri a.k.a aniq
Group ketiga adee Azhar Shafiq a.k.a azha and Ahmad Zawawi a.k.a Azaw..

Tapii akuu da lamee gila xcontact dorang berempat..Thats why akuu mkn rpt dgn sii dia tuu :))
Lagipun kte orang mmg knl dr kecikk kot..Haha!Yang lainnn uu kenal dr hp je..Hee,perkenalan kte orang berlima (yg empat tuu kwn baik aku yg lain) memang funny and unik..Hahah!


             And dia ni kenal aku luar dan dalam..Even makk akuu punn kenal dia..Hahaa! xD

dOLL..

Tapi aku rasa makk aku anggap kte orang ni couple..Macam citer 3 janji lakonan liyana jasmay and shahz jazle tu -_____________-.Adodoii..


Hurmm..Kalau nakk tahuu ,aku rasa dia kenal akuu lebih dr aku kenal diri aku sendiri..Hurm..Means,sgt kenal laa kan.. :')
Tapii akuu?Aku sometimes rasee mcm akuu kenal diaa..Aku rasa kenal dia luar dan dalam..Tapii kadang2 akuu rasa akuu msh takk kenal dia tu siapa..Perangai dia selalu berubah :'(
Lelaki memang mcmni ehh?Selaluu ubah sikap?Susah tuk d fahami?Susah tuk di agak hatinya?Hurm..



                         Kauu pernah ckp dgn aku kann..Walau apapun yg terjadi,jgn simpan dlm hati,jgn pendam,just jujur and be urself..Jangn secret2,better sakit sbb terus trg dr simpan2 and tipu dr sendiri..Tipu org tapee.. --'
Hahah,tapii kenapa kau keep it as a secret?Kenapa kauu selalu rahsiakan semuanya dr akuu?Even makanan fav kauu unn kau rahsiakan..Doll! --'
Then,kauu takk kasii punn aku selami hati kau even sebagai kawan baikk..Apatah lagii sebagai kekasih..Memang takk la kan :(


Terukk sgt ke akuu ni sampai kau xcaye dekat aku?U know me right?Akuu takk mintakk lebihh pun..Just bagi akuu buat tugas aku sebagai kawan baik kau..Aku sedih sebab kau selalu adee time akuu susahh..Time akuu sgt2 perlukan kauu..Time aku sedih,time aku menangis..Time aku marah,ade prob,gabra sume kauu ade..Tapi akuu?Akuu takk mampu buatt semua tuu untuk kau sebab kauu tak izinkan aku :(
Kauu selalu pendam sensorang..Cuba kira,da berapa banyak kilo pekasam kau buat?Hurm..


             Akuu tahuu dulu aku buat silap,aku tadee mase kau betul2 perlukan akuu..Sebabtu aku ingin tebus kesilapan akuu tuu..Malah tuu salah satu kesilapan paling besar dlm hidup aku and aku xkan pernah maafkan diri aku forever :'(
Jadii pleasee,izinkan akuu :(
Hurm..Kalau diingatkan kembali kisah kita,terlalu panjang dan complicated kan :')



Dann akuu takkan tulis d sini,sebab akuu sendiri pnt nk tulis --'
And akuu tahuu mungkin kauu takk suka..
Kauu ingat lagii takk?Akuu pernah janji kan dulu,aku akan tunggu kau sampai bila2? :')
Kauu tahuu takkk,aku betul2 maksudkan masa aku ckp mcmtu..And u know what?
Kauu  jadi lelaki yg pertama dlm byk perkara in my life u know :))


         1.Kau lelaki pertama aku minat ,phewiiit!haha
         2.Kau lelaki pertama aku suka  ,ahaahah xD    maluu i     :p
         3.Kau lelaki pertama yg aku keluar and takk rasa gabra..sikit tu ade la kann..Hoho :) Hahahah!  :D
         4.Kau lelaki pertama yg jd bff aku seterusnya sgt rapat dengan aku :)
        5.Kau lelaki pertama dengar aku nangis..Hahha,baru dengar kalau tgk
            confirm kau nmpk muka aku yg hdoh --'
        6.Kau lelaki pertama yang kenal akuu luar dan dalam :D
        7.Kau lelaki pertama yg bawak aku jenjalan using ur errr..u know what :)) haha,even cume seminit only
        8.Kau lelaki pertama yang akuu err..Ahh!secret :p
        9.Kau lelaki pertama yg akuu rasa sgt2 bertuah punya lelaki seperti kau dlm hidup aku :')
         10.Kau lelaki pertama yg aku share semua prob and secret aku :)


hAHHAH!Actually byk lg..Tapii malas nk pk and tulis..Hehew(^0^)
And kalau kauu patut thuu pasal janji akuu tuu..


Akuu pasti kauu akan anggap aku gila,player or apa ajee..Kauu bolehh anggap apa aje pd akuu.
Itu hak kau.Tapi yg pasti akuu takk tk tipuu pasal bendani..Saat aku sedang mengenali dia,aku masih pegang janji itu.Malah sampai kami berpisah,janji itu tetap wujud cuma akuu simpan jauhh dalam lubuk hati aku..




      Bukan sebab rasa tuu dahh hilang,tapi sebab akuu dapat rasa yg kita takkan boleh bersatu.. :(
Aku rasa kau xkan pernah dapat terima aku dalam hidup kau sebab rasa tu memang xkan pernah ada untuk aku.Kan? :'(
Dan aku terima kehadiran dia sebab aku dapat rasa dia dpt terima aku dlm hidup dia..Malah akuu pernah cubaa untuk lupakan dia sebab rasa bersalah.Rasa bersalah sebab aku cuba mungkiri janji itu..
Aku keliru antara cinta yang dah lama ada dlm hati aku dan juga antara cinta yg baru datang dlm hati aku.
Antara org yg aku tunggu dari dulu tp xdpt trima aku dan antara org yg dpt terima aku tp pd mse yg same,dia masih dibelenggu kisah silam dan dlm keadaan aku yg msh terikat janji aku sendiri..


        Sungguh!Hanya TUHAN yg tahu betapa peritnya rasa hati akuu masatuu..
Aku keliru dan buntu..Aku terfikir,jika aku tunggu kau,sampai bila,sampai bila aku harus tunggu kau yang aku sendiri nampak dan rasa xkn pernah terima aku :')
Betul kan?Tapi kalau aku terima dia,apa akan jadi pada janji aku pada kau?Kauu ingat takk?
Aku pernah kataa yg aku sanggup kehilangan mane2 lelaki berapa byk kali sekalipun tp aku xsanggup kehilangan kau even sekali..Aku masih pegang kate2 tuu..


 Masaa akuu dengan diaa..Akuu takk mampu tipu diri aku..Aku selalu terfikr adakah kau suka dgn apa yg aku buatni,kau apa khabar,kau buat apa,apa perasaan kau kalau dpt tahu apa yg akuu buat dan rasa pd dia..Adakah kau akan cemburu..Semua! :'(
Akuu tersepit antara dua rasa sayang.Dari dulu hingga kini..
Dari dulu kan,,tiap kali aku jumpa seseorang dan saat itu aku cuba lupakan kau,mesti xberjaya.
Dan dari dulu jugakk cinta tu hanya ditengah jalan dan ibarat persinggahan sementara saja..
   Dann..


         Akuu akan balik semula pada kauu :(
Kenapa harus begini?Kenapa?Kenapa bila sebut pasal cinta?
Ia jadi terlalu sukar untuk diungkapkan dan sukar tuk diselesaikan bila dikaitkan dengan aku?
Seperti sudah ditetapkan yangg akuu tetap akan balik pd kau walau aku jumpa lelaki lain :(
Hurmm!Sungguh!Akuuu tidak mengerti ....



Kauu tahuu takk,aku fikir bila dia datang,dan akuu dahh mula syg pd dia..Sayang aku pd kau dahh hilang ..
Tapi rupanya aku silap..Begitu susah untuk aku buang rasa ni..
Bila dia cakap dia nak kunci hati aku supaya hati akuu takkan ade untuk lelaki lain..Rupanya dia kunci sekali hati aku bersama rasa sayang pd kau dan dia..Aku makin tersepit..


Dulu aku tak tahu sebab akuu masih dikaburi rasa sayang pd dia..Akuu takk tahuu nk buatt apa..
Youu know whatt..Bila  kauu mintak ***** dengan aku haritu..Akuu rasa takk sangkaa..Impian aku yg akuu pendam dan tunggu selama 2tahunn lebih tiba2 termakbul :')
Tapi masatu aku buat kesilapan lagi (.____.)
D sebabkan aku ingin jujur pd kau,aku bgtahuu kau yg aku msh lg syg pd dia..Aku bgtahuu semua yg tersirat d hati aku..



         Dan aku buat lagi satu kesilapan..Belum sempat akuu bagitahuu lagi satu rahsia akuu,kau dahh buat keputusan untuk berundur diri dan mengalah sebelum berjuang..Padahal,masatu aku cuma mintakk kau bantu akuu tukk lupakan diaa je kan dan hidupkan balik rasa syg pd kau :')      *tanpa aku sedar setiap waktu rasa itu masih kekal hidup tanpa mati
Terus kau undur diri bila tahuu akuu masih sygkan dia kan :')
Hurm,takpeela,,akuu tak salahkan kauu..Cuma sekali lagi aku terkilan..D saat akuu bertanyakan perasaan kau pada aku,terus kau mengelak kan :'(
Kauu cuma jwb kau syg semua kwn kau..Smpai bila kau nk nafikan perasaan tu hurm?Sampai akuu menutup mata ehh?Sampai ke saat terakhir pun akuu still xdpt tahu isi hati kau..Aku bukan nujum pak belalang yg mampu menebak,aku takk mampu membaca isi hati kau sahabat!



          Jika betul kau mmg tade perasaan pd aku..Di saat ini,aku mohon,berterus-teranglahh...Jangan buatt hati akuu berharap pd kau lagii..Andai itu perasaan kau,biarlah akuu buang harapan pd kau sama mcm hrapan pd dia jauhh2..Akuu takk mampu teruskan semuani..Akuu takk kuat,aku cuma manusia biasa,,
Macam yg kau selalu ckp kann,umur baru 18 tahun,buat apa tutup pintu hati,byk lg lelaki dkt luar sane..So,aku pun bleh ckp..Umur baru 18tahun,buatt ape cume berharap pd sorang lelaki je?Byk lg lelaki dkt luar sane..Maaf,aku bukan ZARA dlm cerita VEERZAARA lakonan preity zinta  (awek kau :') )
yg mampu tunggu VEER selama berpuluh tahun..Hatii akuu lemah..




           Masatuu,aku takk sempat bgtahuu pada kau,yg ..Ya!Aku memang sayang kau..Cuma akuu takk mampu jwb sebab kau xtanya samada aku syg kau takk..Kau tanya aku cintakan kau takk? =..=''
Kauu tahuu kann betapa aku anti ayat tu..Erk!And akuu cuma akn ckp ayat keramat tuu pada suami akuu jee,bukan pada sahabat,kekasih,tunang,bakal suami mahupun pd bekas suami..Takkan insyaALLAH!Sebab bg akuu ayat tuu amat bermakna dlm hidup aku dan aku mahuu bagi keistimewaantu pd suami aku takk kira siapa dia..Lagipun bkn akuu tahuu sape dia ann --'..


 Kauu selalu ckp yg akuu sebenarnya takk kenal kauu kan?
ya!!!!


Aku memang takk kenal kau..Malah semakin hari semakin aku rasa tidak mengenali kau..Tolong!Jangan salahkan aku!Kau yg menyebabkan itu semua..Kau yg takk izinkan aku mengenali siapa kau sebenarnya..
Dulu kauu kate kau xnk bercinta sbb takut berdendam pd gurl,padahal kau xberdendam pun..Then,kau ckp kau sbnarnya fobia bercinta..Lepastu kau katee kau da xfobia..After that kau ckp sebenarnya kau xpernah fobia punn..
Kemudian kau katee sebenarnya sebab kau nk fokus pd pelajaran..Now Cakap!
Macam mana akuu nk kenal kau?Then kau salahkan akuu kan?Macam mana aku nk selami isi hati kau kalau kauu selalu menghindar dan x izinkan aku? :'(



        Smpai bila?Sampai bila kita harus sebegini?Di mana penghujung cerita kita?Aku perlukan pernghujung kisah kita.Samada happy ending or sad ending,itu akuu takk mampu cakap..Aku perlukan bantuan kau untuk akhiri semua ini..Terus terang semuanya..Jangan rahsiakan lagi..Aku perlukan penamat..
Aku sudah penat ,penat dengan semua ni..Aku dahh penat nak berharap pada mana2 lelaki lg..Kalau bolehh aku ingin pergi sejauh mungkin dr korang berdua..Tapii aku takk mampu..Aku perlukan korang berdua..



Tapi dia daa pun tinggalkan aku..Kau pernah cakap,kau pun akan tinggalkan aku jugak kan one day? :''')
Hurm,apa laa nasib aku kan..Haisyh (._________.)


Kau tahuu takk,aku da belikan hadiah burfday kau :)
Hahaha,sumpah weird gila..Bhahaha!Macam bercirikan keperempuanan =..=''
Aduhh..sory,aku kan gugurl..Hoho ;p
Then,u know what..Kalau laa aku mampu,aku nakk buat hari lahir kau,hari plg bahagia dlm hidup kau..Tapi aku takk mampu :S
Akuu tidak semampu itu ;')




        Then,tauu takk mak akuu punn tahuu tauu akuu belikan hadiah tok kau..Hahha!Sekarang akuu senang nk citer psl kau dkt mak akuu..Tapi jgn risau,aku xcerita lelebih.. :)
Mak akuu siapp cadangkan hadiah apa nk bg  tok kau lg..And mak akuu suruhh aku sergah kau kt tmpt keja kau tp aku ckp xnk sbb kauu kan taa suke gosip..hurm --'


Then,aku punn beli je la ikut suke aty akuu tuk hadiahh kau..And masatu memang akuu nk bg kauu..Tapii kau takk angkat kol aku :'(
Memang aku rasa sedihh..Then aku terus moody                                      *kau tahuu la akuu kan :(
Terus aku ajak kwn aku p tgk wayang dkt pm..And mse kau kol,aku dlm pawagam



Busy nye kau kan,smpai lps bpe jam bru nk kol aku balik :')
Aku paham
Sibuknya kau ,smpai text akuu bila da tgh malam je kan? ;')
Takkpe,aku paham
Penatnya kau kan,sampai masatu cuma layan aku text kejapje,aku hilang punn kau takk cari ;')
Sampai sekarang kan?
Okk,takpee,aku paham ..
Kau tgh bwk keta kan?Then tgh ngantuk nk blek uma cpt kan?
Lepastu akuu wish dpt fb..
Hahaha!Aku punn x sangka seramai itu orang like..
Tapi aku geram sebab aku org kedua!grr!Doll =..=''
Kau pun like kann..
Pastu akuu bukak wall kau..Aku tgk sikitjee org wish sebab kauu hide burfday kau --'
Okk,aku ta paham motif kau..
Hurmm..
Masa semalam pun  kauu nk xnk jee kan trima wish aku?
Akuu tgk kau ucap thanks pd yg wish kau
Then,aku tgk balik post akuu,ehh,aku terlepas baca kee coment kau? o.0''
Okk,takkpeelaa..Akuu paham jugak :'')



Akuu takk mampu jadi perempuan lain..Yang sempurna atau plg tidak hampir sempurna..Aku adalah aku..
Takk perlu akuu explain,kau sendiri dahh tauu akuu mcm mana..Akuu mintakk maaf andai sepanjang perkenalan kita,aku banyak sakiti hati kau,lukakan hati kau,buat kau mengalirkan air mata..
Aku tahuu kau ckp kauu nk lupakan tu semua,kau da xnk ingat,nk bukak cerita baru,tp sebenarnya kau masih ingtkan? :'(
KESILAPAN TERBESAR DALAM HIDUP AKU ADALAH BUAT KAU MENGALIRKAN AIR MATA DAN SELAMANYA AKU TAKKAN MAAFKAN DIRI AKU KERNA ITU! :'(



                             Sungguh aku  tidak menyangka..Pertemuan kita setelah hampir tiga tahun tak bertemu yg secara kebetulan seterusnya membawa kita sampai ketahap ini..Dari seorang lelaki yg pernah aku minat dan suka d waktu zaman aku masih hingusan menjadi seseorang yg amat aku syg dan susah nk hdup tanpa dia..Dari kawan sekelas d skola rendah yg langsung takk layan dan hiraukan aku even duduk bersebelah,ngaji sesame,sekolah agama satu kelas tibe2 jadi kawan baik yg sgt rapat dgn aku,jadi peneman suka dan duka aku..Jika aku senaraikan orang2 yg plg aku syg,kau akan jadi salah satu antara mereka :')



Terlalu byk yg kita harungi..Maafkan aku andai cinta ini hadir disebabkan aku..
Dan maafkan aku jugak andai rasa benci yg mungkin dtg d antara kita d sebabkan aku jugak..
Maafkan aku andai pertemuan kita terjadi kerna ku
Dan maafkan la aku jugak andai perpisahan yg mungkin akan terjadi disebabkan aku jugakk..
Akuu takk mampu kawal hatiku untuk terus jatuh hati pada kau..
Hati ini yg memilihnya sendiri..
Dia yg memilih siapa,d mana,bagaimana dan mengapa..
Dann maafkan aku kerna aku takk mampu jadi sahabat baik terbaikmu
Maafkan akuu aku takk mampu jadi seperti yg kau inginkan..
Dan maafkan akuu andai akuu tak dapat tunaikan janji aku suatu hari nanti
Dan andai akuu pergi
Bukan kerna rasa itu sudah pergi
Tapi sama seperti DIA ,aku tahuu korang akan lebih bahagia tanpa aku :))

Sampai saat aku menulis lukisan hati ni,janji itu masih aku pegang..Sampai bila biar yg Di ATAS sane yg tentukannya ..Dan jangan tanya mcm mana janji itu masih wujud,kerana DIA kunci hati aku bersama 2 rasa yang susah tuk dipisahkan..



         
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Malang berganda :'(


Assalammualaikum :')







   Harini mood akuu memang takk ok nak matii,rasa nak mati pun adee cuma belum mati lagi
*ayatt punn merepek nak mati --'


Kesan dari hal yg berlaku sejak dari kelmarin la ni kann..Huhh!Rasaa mcm nk hempas somethinglaa..
Agak2 adee takk benda yg boleh d hempas tp bila dhempas akan kembalik ok@baik semula? :D
Kalauu adee btaw okkk..Akuu nak cuba..Whahahaha!! =.=''
Soryyy,bila tension akuu memang menggila mcmni..


Haisyhh..Harini aku on9 macam biasa..And aku nampak something yg buatt aku rasa makin sakit hatii..
Okk,now dia hiraukan aku,dia buat dang seolah aku ni memang TAK PENTING langsung dlm hidup dia kan..Okk fine!!!!
Soryyy to say la kann..Buatt mase ni aku memaang rasa benci dekat dia and benci dekat diri aku sendiri.
Akuu rasa bodoh nak matii!


Ehhh mira!Kenapaa kauu ni bodoh sangat haa???!!!!Kauu tahuu takk ape yg kau buatt dalam seminggu ni
antara perkara paling bodoh dan takk berguna dlm hidup kau?!!

For whatt kauu buatt semuaa tuu haaa???DAMN!! =..=''


Hhahahah!Kauu adalah manusia yg paling bodoh u know!Huhh!And now daa nyata lagi jelas tak perlu bersuluh apatah lagi pasang lampu laa..

YANG KAU MEMANG TAK PENTING BAGI DIA! :'DD


Hhahha..good haa!huh! =..=''


Macam ni kan kau layan akuu..Sampai hati kauu buat mcm nampak takk nampak je kat aku?Sedihhnyaa :'((
Kauuuu tahuu takk?Hurmm..Dahhlaa..Akuu rasa takk guna punn if terus terang pd kau kan..Bukan kau amek tahuu pun pasal akuu..Kauu sibuk dengan dunia baru kau..Okk,takkpee..Akuu try paham walaupun dari dulu aku susah nak pahami kau :')

Sumpah aku terasa dan kecik hati!Tapii pada siapa aku nak luahkan punn aku takk tahu ..
Pada kau?memang takk lah kan..Lagipun bukan kau nak layan pun..
Hurm.. :'((
Akuu rasaa aku perlu jauhhkan diri daripada kauu at least untuk minggu ni




Supaya hatii aku kembali pulih dari luka tu..Haisyhh!
Apee la malangnya aku ni =='


Bukan takatt tuu malangnya hari aku
Pagi tadii akuu mimpi mak DIA maki akuu!!!Diaa?dia tu siapa?
Dia tuu dia laa,xkan dia tu aku pulak -_______-


Huhh!Diaa laaa..Bukan tu yg ituu
Hhahahaha! xD
bluurr ehh korang?HAHAHAH!Padan mukaa..



Akuu mimpi DIA punya mak maki aku cakap aku BABI and pompuan murahh.. :'((
Smpai aty ann mak dia..
Makk dia marah aku ganggu anak dia lagii..wth!
Sejakk bila aku ganggu anak dia lagi huhh?
Manadeee..Akuu dahh takk text dia lagi ok... +.+
Kte orang da xcontact lg dah :'(
Maneede akuu kaco dye lg..
Paling2 akuu cuma curik tgk wall and pic dia je ..haha ;'')


Ituupun aku cuma tgk je..Maneede kacoo..KANN? ahahahaaaii..
Dahhtu aku rasa anehh la kenapa mak dia maki akuu?-__________-


Evenn itu cuma mimpi,sedih wooo!
Kataa aku murah lagi..
Ehh,helo,aku mahal wokeyh! +.+
Sapee cakap murahh?
Duit hantaran aku rm 2,277,277.27 okk..Bhahhahaha (^0^)
Gilerr mahal ann?Heheheeww :DD


hHAHAHA!!Ituu laa pasai..aku punn ta tauu nape aku ltk gitu mahal..Mybe sebab aku suka no 27 and 7 kott..hee :))


And aku manusia laa..Bukan ba + alif + ba +ya
haha =='

Malang berganda betull..Hurmm..Nathhla akuu sendiri takk paham hati aku dan nasib akuu ni..Adehh! --'


And btww,pasal harga hantaran tuu..Akuu punn ta tauu gurau or serius..Klaau rasa mampu try laa..Hhaha! :p

Okk thats all for now..Take care and don'y miss me so much! :')
Sedihhhhhh teramat sgt mood aku sekarang
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Thank youu so much! :'(








Kauu buatt aku rasa benci pada kau
Kenapa kauu buatt aku macam ni
Apa salah aku
Apa yang menyebabkan kau buatt aku macamni
Kalau aku ade tersalah cakap
At least terus terang jela
Jangan buat aku macam tunggul
Sampai aku kau tak layan
Kau fikir aku ni Binatang kee
Yang takkde perasaan bila kau buat aku macamtu
Binatang pun ade perasaan la
Now i think
I hatee youu more than i hate myself
Thank youu so much!

Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Maafkan aku!








Maafkan aku!
Aku tak dapat tipu diri aku lagi..
Aku terluka!
Hati aku tergores dengan perbuatanmu
Kini air mata aku menitis lagi :')
Takkpe,
Jangan risau
Aku cuma perlu masa
Tokk cooldown kan hati aku sendiri
Jangan risau
Aku akan ok lepastu
Akuu takkan susahkan kau lagi
I will say nothing to youu
It will be my secret
Only mee
Not us anymore :)


And dun worry dear
U know who am i right
Kau tahu macam mana akuu kan
It's ok
Im fine
Akuu okk
Take care,salam
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Thursday, 26 April 2012

Ku Pilih Hatimu














Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Berdua Bersatu














Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu




<3 Jika berharap padamu suatu yang salah
<3 Maka aku sanggup terima hukuman kerna kesalahan itu
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Happy Burfday My 'Big Prince'


                                               Kauu yg kiri akuu yg kanan okk..Hee :))
                         Okk akuu tauu kau lg putih dr aku in realiti,tapeela,in fantasy kasii la akuu can..Hhehew :D




Allah selamatkan kamuu
Allah selamatkan kamuu
Allah selamatkan Mamim
Allah selamatkan kamuu

Happy burfday too you
Happy burfday to youu
Happy burfday,happy burfday 
Happy burfday to Mamim!


Sorry,aku tauu lagu ni dlm dua bahasa jee..HAHAHA! :D
Hhahaha!! (^_^)(^0^)
Heyy yoouu!Youu laa!Takkan orang sebelah kamuu pulee adehh dianikann..Hhahaa..Janganlaa..
Malam jumaatni tau ==''

Aku dahh la penakut..Walaaawee...hee..
Hey mamim :))
Akuu takutt nakk post name sebenar kauu..Nanti takuut kau majuk dengan aku..Bhahahha!!xD
Kauu memanglaa jarang merajukk..Tapi kalau sekali merajukk...Payah nk pujuk..Hhehew ;)
Ehh,janganlaa marahh,burfday kauu kan nii..Heee :))
Lagipun kau kann takutt kena gosip ngan aku kan :(
Apeelaa,teruk sgt meyh aku nii?loll..Hhaha..Selamat harini burday kauu..Kalauu takk..Kena la kauu..Hiihih >__<
Jangan mrah
Sbab x first akuu cakap kalau marah2 nanti cepat tua..HAHAHA! :P

Hurmm,happy burfday bro :))
Dahh tuaa punn kau ni kann..Akuu je yg muda belia (^0^)

       Hikhikhik..
Kauu ingat lagii takk masa darjah duaa dulu?Heee..kecikk je kann kau masatuu..Samee je tinggi ngan akuu..
Hhahahaa ;)
       Sekarang,makk aihh!Tinggi woo --'
Okk,aku tahuu ketinggian akuu takk byk berubah berbanding kauu..Hhaha!
         Masa darjah duaaa.kita takk kenal each other punn kann..
Aku kenal kauu unn dari jauh and kenal nama and rupa jee..Even mastu aku benci gilerr kot kat kauu sebab    
          kau laa aku kena ejek dengan hanani bff kauu tuu..Heheheww..Tapii mastu jee :))
Hee,sekarang kau BFF akuu..Hoho..No one can change that :))

Then,ditakdirkan TUHAN,,kte satu kelas dari darjah tiga ke empat?Lupaa dahh..Hhahha!Aku rasa dari darjah empat..Tapii mybe dari darjah tiga kott..Heee,,tapi d sebabkan masatu aku still anti dengan kan --'
so aku ckpla dr darjah empat..Hee :))

Masa darjah dua and tiga tuu aku tgk kau dr jauhh..Sebab ramai ckp kauu ni hemsem gilerr..Ramaii peminatt,,Baikk,funny,segala macam laa kann..HOHO =='
Thenn,aku pun decided tokk usha kau dr jauhh..Bhahaha!Nak tgkla kann,hemsem sgt kehh dia ni?cute ke?pe yg buatt org suke dkt kauu..Tapii,aku start usha kw dr dekat dr darjah 4 sampai drjah 6..Wkakka! :pp



Then,bila tgk2 ooo..memang hemsem budakni..Hoho ;))
Amboiiii..Kembang lakk diaa ann :)
Then,mmg ramai nk matii budak minat kau =..=''
Hhahaa!And,aku takk terkecuali lerr pulakk dlm senarai tuu..Hhaha!
loll,kau buat apee haa smpai aku pun bolehh terkena samee? -______-        *haha xD
Tapii aku minat je laa kann..Tu masa darjah 4 sampai drjah 6..Hahaha!Takk malunya akuu --'
Then,hari2 akuu tgk kau dr jauhh..Bila ingat blek..Macam bodoh de,mcm funny unn dee


Then,darjah 6 awal tahun aku start suka kauu..Bhahhahaah!WTH!--'
HOHO,tapii takk lamee laa..Sebab lepastu aku suka x first akuu..Ngehehehe :p
Then,terus couple ngan dia..Hhihihi >___<


Bilaa aku kenang2 balikk kenangan masa darjah 6..Memang funny sangat :))
                  Akuu ingat lagii..Akuu kemaeenn geram bila cikgu ubah kedudukan kelass..Tapii,aku terus jadi happy gila bila dpt tahuu kau duduk sebelah akuu..Bhaahah!! :DD
        Tapii akuu sedihh sbb kauu langsung takk nak ckp dgn aku :(
Bila cikgu adee,kau xkn layan lgsung akuu..Then,kau akn mrh kalau aku try nk borak dgn kau sebab kauu katee nk concentrate dkt pembelajarann..Grr!Auta lebihh..Hhahaha :p
Jgn marahh..hehew
Then,aku ingat bilaa cikgu kuar,bolehhlaa aku borak dgn kauu..Bolehh la eratkan lg hubungan ktee...Bhahahaah!!!    *ayat xboleh blah =='

Tapii cikgu melangkah je setapak dr kelas..Terus kau angkat punggung and berdesut pergi tempat kengkawan kauu ann..OMG!!Seriuss,,aku geram gila time tuu..Hee :))
Then,kau lbh sanggup menapak dekat kengkawan kau tok tnye if kau xphm something dr tanya aku yg sah2 dok sebelah kauu..Wth! --'
Then,hari2 kte mcmtu je laa kann..Hhaha..Sampai laa saat cikgu tukar lagi kedudukan kelas..Hurm :(


Thenn,aku teringat jugakk ade satu hariitu..Masa tu tengah sukan pjk..Cikgu kasi seperate gurl and boy then cikgu buatt permainan..Ingat takk permainan apee tuu..Yangg guna galah panjang ..Sorang2 kena rendahkan badan lalu bwh galah tuu..Akuu lupe name dia,..Hurm +.+

Thenn,sorang2 kena lalu situ and last2..Kita berdua je tinggall..Aku ingat lagi semua bersorak and semua ckp tinggal kte berdua 'sorang lelaki and sorang gurl' je..Hhaha :D
Yang lelaki sorak suruh kau menang and gurl sorak akuu..And for sure laa kan peminant kauu still akan support kau bukan aku +.+

Thenn,masatu pergh!Akuu tengokk kau ann..Berlagak je..Hhaha! xD
Kauu katee confirm kau akan menang
"Alahh anak monil ni,,senang je la aku nak kalahkan..Dahhla kecik,ketot pule tu "
Lebihh kuranglaa ayat kau ni..Hahaha,skit pulee hati kite nii --'
Hahaha,tp last2 aku mls nk buat bebtul and mybe sbab akuu takknak egomu tercalar maka aku kalahkan diriku sendiri..Bhahahah!   *ayat cover malu sebab kalah :p
Tapii actually betul laa pe yg aku ckptuu..Hehhew :D


Tuu antara yg aku ingatlaa..Byk lagi actually aku ingt,tp mlas nk tulis..:DD
Kita jumpa hampir tiap hari kutt,,Sekolah kebangsaan,sekolah agama,tempat ngaji..Semua samee..Haha
Cumaa kureng rapat je..Hee :)


Then,masuk form 1 kite berpisahh..
Sehingga laa sampai form 3 pertengahan  tahun kte jumpa balikk..
Kte terserempak kann :))
Masatu seriously akuu takk sangka akan jumpa kauu u know :))
Hahaha..Lagipunn kau byk giler perubahan..Ofc lerr kann first thing iss kau punya ketinggiann..Hhahaa!Sampaii akuu xcam kauu kott.. :p


                               Masatuu aku ingat lg..Akuu nak pergi kedai and kau nk pergi uma cik ngaji
Then,dari jauhh aku tgk kauu dok pandang2 akuu and tersengeh2 and senyum2..
         Masatu aku pk "dahh kenaapaa mamat ni tgk aq cenggitu"
Pelikk nohh..Nakk kate tgk org belakang aku,belakang akuu xde org..Tiang elektrik je ade --'
           Xkann kauu tgk tiang elekrik cenggitu sekali kot..Cantik nohhke..Hhaha!
       Thenn,bile da dekat baru aku perasan itu kau!Bhahhahaa!And aku ingt lg ayat pertama kau tanya aku..
'Kenapa kau masih pendek lagi?'
       wth!!!!!Kuajakk nohh..Perghhh..Sampai aty kau..Hhaha.. :)
      Then,kite bual kejap..Pastu berpisah,balik tuu baruu aku try text kau gune no yg kwn aku bg  3 TAHUN LEPAS ..Hahhaha,padahal dr dulu aku text kau xpernah lyn but seddently kau bls text aku masatu..Heheeeww (^_^)
Mungkin TUHAN dahh takdirkan kann.. :D

After that,kte terus contact sampai sekarang..Tapii mase from 3 tuu kauu memang jarang layan akuu 
-_________-     *Sombongnye!HAHA XD


tHENN,Kesiann kauu kenal org yg giler mcm akuu..Dahh xpepsall sllu kne mrh ngan akuu..Haisyhh!
Yelaaaa,sapee suwo xnk lyn aku ygg kebetulan tgh kesepian   *bhahaha,ayaaatt dia ann xD
Kann da kena marah :DD

Then,masuk form 4 baruu kau start layan aku :)))
Heee,and masatuu kte da mule rapat and jd best friend kann :))
Actually,aku da anggap kau kwn bek aku start dr form 3 tu lg..Heee :D


Annnnndddd sampai sekarang kte still berkawan kan..Alhamdulillah (^_^)(^0^)


Aku bersyukur sgt dipertemukan TUHAN dengan sahabat seperti kau..
Kauu baekk sgt..Kira lelaki terbaik la kan pernah aku jumpa sepanjang hidup aku ni
Banyak sgt dugaan yg dtg sepanjang persahabatan kita ni kan :(
Andd semuanyya dtg dr akuu :'((
Akuu yg bykk buatt hal segala tp kauu selalu sbr and da byk kali kau hlg sbr dgn aku kan..
Akuu mintak maaf ;'(


Dulu kerna kesilapanku sendiri aku hampir kehilangan kau dan aku masih tak dpt maafkan diri aku sendiri kerna itu..Dann aku xkan maafkan diri aku selamanya andai aku buat kesalahan itu lagi..Akuu harap sgt our relationship akan tetap kekal sampai kehujung nyawa walau apepunn yg terjadii..



Akuu harap kau dpt maafkan kesalahan lepas akuu..Akuu harap kita akan terus bersama dan xkan berpisahh  *da mcm ayaat kekasih pule bunyinye..Hohoo :))



Andd whatever willl happen   *ayat bi akuu mmg cam taikk --'

Akuu tetap akan sayang kau..Kau kawan baik aku and takde sape bolehh ubah ituu..Okknoted! :))
Akuu harap aku takkan tinggalkan kau kerna rela ataupun terpaksa melainkan kerna nyawaku diambilnya dan aku harap kau juga begitu (^_^)

Apaa sahaja yg berlaku antara kita biarlah kita berdua je yg tahuu..Takk perlu aku rungkai lebihh..Cukup sekadar aku keluarkan sedikit buat lukisan hati aku harini..And no one can take ur place in my heart 
*aww aww,terjiwang pulee akuuni tetibe..Hahha! (^0^)
Hahahha..Kauu tauu la akuu kann :))

Yang penting,aku bersyukur sangat dpt kawan baik yg sangat kenal dgn aku,paham luar dan dalam aku ,even aku rasa kau lebih kenal aku dr aku kenal diri aku sendiri -_____-
And aku harap aku akan lebih kenal siapa diri kau,hati kauu pada masa akan datang


And aku harap kau akan beri aku kesempatan itu  ;)
Okk,aku rasa thats all untuk kau..Akuu harap kauu xkan ambil hati dgn segala ape yg aku ckp d atasni..Semuanya hanya gurauan :)
And aku harap kau xkan suruh akuu padam entry ni +.+


Anddddd,sorry hadiah akuu agak macam kebudak2dakkan unn ade,keperempuanan punn ade,, -____-
Honestly akuu tatauu mauu bg kau apee dokk..Hahahah xD
Okk,take care always (^_^)(^0^)


Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Thursday, 19 April 2012

Kasih Ibu sampai ke Syurga :')


                                           Akak sayang mak kerana ALLAH :')

Assalammualaikum semua (^_^)
Apa khabar?Sehatt takk?Yang takk sehat cepat2 makan ubat okeyh..Heee :))
    Harini lukisan hati saya seperti d atas tu berdasarkan dr apa yg sy lihat sendiri :')
Mungkin nampak macam menunjuk2 or,berlagak  or ll.
   Tapi apa yg saya tulis harini berdasarkan apa yg saya nampak,saya dengar,saya tengok dan saya rasakan sendiri..
                        *^^ (( Kasih ibu sampai ke syurga..))^^*

Apa yg korang paham mengenai ayat d atas ni?Kasih ibu berpanjangan?Kasih ibu amat bermakna?
      Bagaimana pula dengan kasih ayah?Adakah tidak bermakna sama sekali?
                  Ataupun sebenarnya kasih ayah cuma kecil berbanding kasih ibu?
       Ataupun sebenarnya kasih ayah juga bermakna tapi tetap tidak boleh melawan kasih ibu terhadap anak?
Bagaimana pula kasih seorang anak terhadap ibu dan ayahnya?
  Adakah setanding dengan kasih ibu dan ayah terhadapnya?
Pernah dengar tak?
                     
                                 *^^(Seorang IBU mampu menjaga 10anaknya pada satu masa))^^*
                                 *^^((Tapi 10ANAK belum tentu mampu menjaga  ibu mereka))^^*

Hebatkan kasih ibu?Tapi bila fikir balik,pernah ke kita dengar pepatah
                     
                 *^^(Seorang AYAH mampu menjaga 10orang anaknya pada satu masa))^^*

       ????Tak pernah kann?Malah saya rasa tak ada punn..Tapi itu tak bermakna
Yang kasih ayah dan pengorbanannya tidak BERMAKNA SAMA SEKALI!Kann :)
                  Lagipun,kalau takde ayah,mana mungkin kita LAHIR d DUNIA nii kan ;)
Takkan mak kita lahirkan kita tanpa ayah pula kann :)
       Tapi,d sebabkan tajuk entry kali ni ialah kasih seorang ibu
 maka saya nak cerita pasal kasih ibuje..Heee,kasih ayah next entry okeyh :))
   okk,pernah tengok takk cerita BERSAMAMU TV3 ,?Mesti pernah tengok kann?
Taakk pernah tengok?wAWW!kEJAM tuu --'
                     Takkkan tak pernah langsung kott?Adehh!Ni mesti asyik tengok citer ultramen je kan?Bhahahaha!xD
            Takkpelaa,kalau tak pernah tengok p kat website tb3 and try tengok..Cer korang tengok episod by episod banyak pasal kasih seorang ibu atau kasih seorang ayah?Mesti pasal kasih ibu kan?Kenapa?
Sebabb biasanya yg dapat liputan HANGAT ialah pasal kasih ibu..Kenapa????
      Sebab IBU adalah seorang makhluk ALLAH yang banyak berjasa dalam hidup setiap manusia dan juga binatang..Ibu lahh yang mengandungkan kita,membawa kita selama 9bulan 10hari,melahirkan kita,sanggup                                  bertarung nyawa-nya asalkan kita dapat lahir ke duniani,menyusukan,menjaga,mendidik dan sebagainya :)
              Terlampau besar peranan dan pengorbanan ibu terhadap kitakan..Masa
kecil,ibu yang tukar kan pampers kita,basuh BERAK kita,sedut HINGUS kita,buang TAIK TELINGA kita
            ibu yang lap MUNTAH kita,ibu yang lap AIR MATA kita,ibu yang basuh LUKA kita,ibu yang dodoikan kita ehh,banyaklahh..Tak tertulis rasanya semua pengorbanan ibu terhadap kita..:')
    Sanggupkan ibu buat tu semua demi anaknya,demi KASIH TERHADAP PERMATANYA
Ibu langsung takk rasa geli dengan najis kita,hingus kita,tahi kita kann..
    Cuba dalam seminit ni,korang bayangkan bila ibu korang dahh tua,dah tak boleh jalan,
dahh takk boleh nak uruskan diri sendiri,dah tak boleh nak bersihkan diri..
    Sanggupke kita nak basuh BERAK mak kita??Yangg penuh dengan kekotoran,bau yang busuk,yang e          e..!Memang geli laa nak cakap..Then,sanggupke kita nak sedut HINGUS mak kita kalau hidung mak kita    tersumbat takk boleh bernafas?Lagi2 bila HINGUS mak kita tu WARNA HIJAU..Atau kita akan pilih jalan mudah dengan bagi tisu suruh mak kita hembus sendiri even mak kita
                    TAK MAMPU lakukannya?Atau kita    
cuma akan bagi vicks jee???Apa pula terjadi    
          kalau kita tengok TAIK TELINGA mak kita dahh banyak sangat sampai TERKELUARR?
            Adakah kita akan biarkan je?Atau kita akan ambil pengorek telinga dan korek dengan penuh kasih sayang atau lagi teruk kita KUTUK KATA MAK KITA PENGOTOR????
       Apaaa pula terjadi bila mak kita MUNTAHH?Adakah kita sanggup lap lendir kotor itu?Yang berbau      busuk dan hanyirtu?Atau kita akan suruh MAID kita(kalau kaya laa) yg tolong lapkan?Atau kita sambil lap        sambil MAKI2 makk kita?
                          Pernah nampak mak kita menangis takk?Pernah?Mesti pernah kan..Lagi2 time raya..
Bagii yang nakal tu,mesti lagi banyak kali tengok mak nangiskan
               Lagi2 pasal mak dahh tak tahan tengok kenakalan kita..
                              Sometimes,mak nangis sebab sedih tengok keadaan kita.
Apa yang kita buat bila nampak mak kita nangis??Biarkan?Rasa geli nak mati?
               Rasa menyampah?Rasa nak bagi penyepak?Bagi penampar suruh dia diam?
        Rasa bingit sebab asyik2 nangis?
Kalau tu yg korang rasa,agak2 apa pula yg korang akan lakukan time tangan mak korang luka berdarah      
                        sebab terkena pisau?
Biarkan?Ambil minyak gamat cepat2 then terus sapu?
                Menangiss seperti korang yg rasa sakit terkena pisau tu?
                                Ketawakan?Mengejek tanda dia careless?
Menyampah?Apaa?Apaa reaksi dan tindakan korang?Apaa yang korang akan buatt?

Kadang-kadang tanpa kita sedar semua perkara yang kita lakukan menyakiti hati hati kecil seorang    ibu.Menyakiti hati seorang manusia yang banyak berjasa dalam hidup kita.Tanpa DIA,siapalah kita
        Walau sekaya mana VVIP ,beliau takkan mampu jadi begitu tanpa seorang IBU
    Walau sepopular mana seorang ARTIS ,mereka xkan mampu jadi sebegitu tanpa seorang IBU
        Walau seHOT mana sekalipun sesorang itu,siapa mereka tanpa si IBU

Kadang2 kita jadi alpa,jadi leka dengan duniawi,dengan cinta pada pasangan tanpa sedar kita lupakan
     seseorang yg amat BERJASA dalam hidup kita..
          Cuba fikir sejanak apa yg saya tulis d bawahni betul atau tidak kadang2 terjadi pada kita
-->bila bercouple,semuanya indah,sampai kentut punn bau wangi.BERAK dia pun kalau boleh nak tlg
              basuhkan tanda kita syg dia
*Kalau makk?Mak kentut bau busuk sikit pun kalau boleh nak kecoh sekampung tanda geli
-->Bila jalan2 dgn GF kita time cuaca sejuk,kte nampak GF kita bersin sampai terkeluar HINGUS HIJAU
           dia  sebab kesejukan,then dengan pantas kita amek sapu tangan kita ,kita lap hingus dia walaupun    dlm hati rasa geli nak mati..Tapi d sebabkan nak tunjuk yg kte ni caring,kita buat dengan penuh kesopanan      dan kesusilaan
       *Tapi bila part IBU kita bersin,pergh!Jangan kata HINGUS HIJAU!HINGUS tanpa colour pun kte geli  pastu siap ckp IBU kte pengotor lagi!Isyh3!
        -->Bila nampak couple kita terkeluar TAIK TELINGA nya,kte terus ckp comel mcm coklat..Boleh gitu?--'
               *Dengan mak?Haisyhh,takk payah cakaplah kan..Macam2 jenis taikk kita samakan dgn TAIK TELINGA mak kita
--->Kalau couple kte pening then tetiba muntah dekat baju kita,Hamboi!Terus cepat bawa ke klinik,xpun  
           terus belikan panadol and ckp takkpe,xkesa muntah tu terkena baju korang even tu baju kesayangan korang  
          !Then,korang siap hantar couple korang ke rumah lagi..Kalau boleh sampai ke bilik!!OMG!=..='
*Kalau ibu!Jangan cakaplah..Tak pandang kanan kiri,depan belakang,apatah lagi pk pasal perasaan mak
      korang,terus jee korang sembur mak korang kann ..Even baju tu bukan baju kesayangan korang and  
          sebenarnya korang da nakk buang dahh baju tu haa ..Haisyhh!
-->Kalau korang nampak je setitis air mata couple korang,terusje korang pujuk cepat..Siap belikan choki2
       segala..Belikan bunga,teddy bear,EMAS!wAHHH!Kemaeenn lagii..Punya takutt couple korang merajuk
                  Sometimes,kalau couple korang sedih,korang siap nangis sekali tanda korang caring and syg sgt dekat dia kan
*Bila dengan ibu?Burfday IBU pun lupa,camne nak bg hadiah?Bila IBU nangis,korang buat dedd je,siap
      menganjing lagi mcm bebudak nangis..Kejamnya korang!
-->Kalau couple korang nangis pun korang dahh risau apatah lagi bila dia cedera kann..Pergh!Lautan api sanggup ku renangi konon!Puiihh!
*Kalau IBU nangis punn dahh tak peduli,apatah lagi bila dia luka..Memang xla kan nak jeling ..Apatah lagi nak tengok,belek-belek,letak ubat semua.

Lepas korang baca lukisan hati dr atas sampai la ke bawahni yg panjang meleborni,korang rasa betultak pe yg saya cakap?Betullakan?Kadang2 tanpa sedar kita buat macamtu kann..Tanpa kita sedar,bukan saja  
       tangan IBU kita terluka,malah hati DIA juga turut terluka saat melihat kita yg tak ambil risau dengannya dan sibuk ber-sms..Sedangkan ketika kita sedang tidur,tiba2 GF kita kol sebab jari dia terluka akibat terkena pisau,kita sanggup bangun dari tidur kita terus bergegas pergi rumah dia tok tengok apa yg dahh berlaku..Padahal rumah dia berpuluh batu jauhnya,kita terpaksa pakai kenderaan,isi minyak semua.Sedangkan bila IBU cedera,nak bangun dari duduk pun kita takk nak even jarak kita dengan IBU cuma sepuluh tapak kaki.
Kenapa?Kenapa kita buat macamtu?Apa lebihnya couple kita tu dari IBU kita?Apa kurangnya IBU kita tu dari couple kita?Adakah couple kita tu yg mengandungkan kita?melahirkan?menyusukan?menjaga kita?Hadirnya dia cuma beberapa hari cuma,sedangkan IBU kita?Dia lahir sebelum kita malah DIA yang lahirkan kita!.Apa pengorbanan couple kita pada kita?Setakat dia ada time susah?Time kita gembira?Adakah IBU tidak lakukan perkara yg sama?Sebenarnya COUPLE kita TAK LAYAK mendapat penghargaan sebegitu rupa berbanding IBU KITA.IBU kita RATU HATI kita..Couple kita cuma putera@puteri dlm hidup kita..Tanpa couple kita masih boleh hidup..Tanpa IBU,TAKKAN MUNGKIN kita hidup..
Sedarlah,hargai IBU anda ketika DIA masih lagi HIDUP.Jika DIA sudah PERGI nanti,kita juga yg akan menyesal.
       Sebenarnya,saya tulis semuani bukan bermakna saya anak yg baik,yg tak pernah lakukan atau memikirkan seperti yg d atas sana..Malah,kadang2 saya juga merasakan perlakuan sy terhadap IBU saya tidak adil berbanding perlakuan saya terhadap bekas X saya..Malah,saya juga kadang melakukan perkara yg sama,iaitu MENYAKITI HATI IBU.. Tapi,sebagai manusia,kita mmg xkn pernah lari dr kesilapan kann..
Jadi,segeralah mintak ampun dari IBUMU :')


Sejujurnya,saya mendapat ilham tok menulis entry ni berdasarkan apa yg saya lihat d rumah saya sendiri.
D mana sy melihat ayah saya yg berumur 60TAHUN menjaga atuk perempuan saya yag hampir berusia 100 tahun.Setiap hari melihat ayah saya cebokkan atok saya ketika mandi,memandikan,pakaikan pampers buat sy terfikir..Adakah sy mampu berbuat begitu saat ayah dan ibu saya memerlukan penjagaan yg sebegitu.Walaupun ayah saya tidak kuat,ayah saya tetap dukung atok saya kehulur kehilir kerana atok saya susah nak berjalan..Itu juga buat saya terfikir.Adakah saya mampu melakukannya?Melihat kesabaran ayah saya menjaga dan melayan kerenah atok saya,membuatkan terdetik d hati saya,adakah sy mampu jadi anak sebaik ayah saya?Bukan niat ingin berbangga lalu bongkak,tapi jujur saya ckp..Saya tersentuh melihatnya..Walaupun ayah saya seorang yg agak panas baran,tapi kasih sayangnya terhadap atok saya mengatasi segala.Terserlah sikap lebutnya d sebalik sikap kasarnya.D situ membuatkan saya semakin terfikir adakah sy mampu jadi anak terbaik tok ibu dan bapa saya dan mampu menjaga mereka tika mereka tua kelak.OH TUHAN!Sungguh,aku kecewa dgn sikapku sendiri..Jadi,say menulis entry ini cuma untuk mengingatkan diri saya sendiri dan kamu semua agar berbuat baiklah pada IBU BAPA kita selagi DIA masih ada lg dengan kita.Jangan sesekali lupakan mereka..Semoga entry kali ni dapat memberikan pedoman  kepada kita semua lepasni..InsyaALLAH!(^_^)
Dan saya jugakk nak berjanji pd emak saya NORHAYATI BINTI AMIR bahawa "mak,akak janji akan
           jaga mak bila mak dahh tua nanti.InsyaAllah akak akan jadi anak yang baik.
Tak dapat jadi anak terbaek,jadi baikk banyak pun jadila..Hhheeww :D"

*Sorry sebab entry ni banyak kaitkan sikap lelaki terhadap GF and ibunya daripada sikap gurl terhadap BF adn ibunya..Susah laa nk bagi contoh..Hahaha..Ok,sampai bertemu lagi d lukisan hati akan datang..Takecare,DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Wednesday, 18 April 2012

Permulaan Perjalanan Di Alam Maya

Assalammualaikum :)
Actually ni blog kedua akuu
       Hahahahah!! xD
Mesti korang rasa weird kann?Heeee :D
Actually sejak aku da pandai design blog..Terus aku rasa seronok sampai
Nak buat byk2 blog dengan pelbagai design..Sajee jeekk :p
Apeeee?Ngengadeee? =='  
              Eeehhhh,suketi aku laa..Yang penat design aku,bloge sapee?Akuu jugakkan..
Eleeeehh..Jelezz lettuw ann..Hihihi (^_^)
    Ok takk blog kedua aku ni?Hhahaha,so cuba compare dgn my other blog..Mana lawa (^0^)
        Hahahaha..Susahh jugakk nak pilih tema and background blogni..Bukan happeee
Pemilihan aku mengarah ke warna pink semua --'
     Adehhh..Takk tauu nape aku asyik nak pilih colour tu je..Hahahaha!
Padahal fav colour aku merah..Ahaaai!
                                              Mybe sebab byk colour pink kot dari merahkott =..='
Tu laaa,awatt lebihkan pink..Kan susahhh aku nak pilih..Ahahaha
Tema blog ni mengarah ke pada colour hitam..Pergh!Memang susah,byk yang itam ,itam sangat,ade tu byk                                   colour pink!Pink jugakk!What the hell la weyh!=..='
 Then,kebanyakannya mcm bebudak sgt la pulee..Kang de yg kate aku ni gedikla!Kebudak2kan sangatla..
               WTH!Tapi aku memang kebudak-budakkan pun :p
Hahaha,natural u know!Bukan menggedik!--'
Okk,thats all for today..Kang xpepasal aku membebel panjang lebor kang korang jugak yg penat membaca :D
Hahahah,btw,credit to all bloger pimilik blog yg tolong mira kasi design ini blog..Okk,ayat cam keling --'
Hhahaha,ni blog mira yg first okk..Jangan lupa like and follow..Chow! :))
Ohh lupee..Take care and DON'T MISS ME SO MUCH!hahaha..Takk bolehh blahh ann ayat tu?!?Aku dulik ape..My tagline uu..Jangan berani nk kutuk ha :D
Daa


http://ninoarasblog.blogspot.com  ->my first blog :))
http://lovipop-alyalovipop.blogspot.com/ ->credit to pemilik blogni..Tukang bantu aku nii (^_^)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003021060048 ->ni fb dia :))
http://jombinabelog.blogspot.com/2011/12/cara-disable-highlight-text-dalam-blog.html  ->keseluruhan
http://www.cursors-4u.com/cute/?skip=874 ->penunjuk arah
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/backgrounds.html ->background
http://www.lyssasecret.com/2011/03/tutorial-letak-lagu-dalam-blog.html ->letak lagu
http://widgetindex.blogspot.com/2010/01/welcome-to-my-blog-anime-character.html->macam2 wadge lagi
Terima kasih kerana sudi membaca . Suka ? Like dan follow la :)

Hak milik persendirian atas nama Nur Amirah Mohd Monil